7. Uluslararası e-App İzmir Forumu’nu Gerçekleştirdik!

7. Uluslararası e-App İzmir Forumu 14-15 mayıs 2012 tarihleri arasında 31 farklı ülkeden 62 yabancı katılımcı eşliğinde gerçekleştirilmiştir. Yaşar Üniversitesi’nin işbirliği ve ev sahipliğinde gerçekleşen Forum, e-Apostil dünya örneklerinin değerlendirildiği, Türkiye modelinin belirlenmesi açısından önemli bir fırsat oluşturmuştur.
Birinci gün La Haye Konvansiyonu Genel Sekreter Yardımcısı Christophe BERNASCONI  tarafından e-App’de gelinen son durumun detaylı olarak anlatıldığı Forum’da, e-App’in başarılı ülke örneklerinden İspanya’nın sunumu ve ardından sisteme dahil olan ülke örnekleri ve modellerinin tartışıldığı yuvarlak masa toplantısına geçilmiştir.
15 Haziran 2012 tarihinde resmi açılışını Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Binali YILDIRIM Bey’in yaptığı ve e-Apostili bir bilgi toplumu hizmeti olarak değerlendirdiği konuşmasının ardından, Bilişim ve Teknoloji Hukuku Enstitüsü’nü temsilen Leyla KESER BERBER, İnternet Kurulu Başkanı Serhat ÖZEREN, Türksat A.Ş. Genel Müdürü Özkan DALBAY ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Sayın Tayfun ACARER Bey değerlendirme konuşması yapmışlardır.
Aynı gün devam eden yuvarlak masa toplantısını takiben, Türkiye’nin e-Apostil modelinin tartışıldığı Türkiye oturumuna geçilmiştir.
Forum, Sonuç ve Değerlendirme raporunun Christophe BERNASCONI tarafından okunmasının ardından; Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Kurul 2. Başkanı Sayın Ayhan BEYDOĞAN Bey Forum kapanış konuşmasını yapmıştır.
İstanbul Bilgi Üniversitesi “Kağıtsız Dünya” konseptini desteklediği için, bu Forum’da da katılımcılar adına TEMA’ya İzmir/Urla hatıra ormanında forum anısına ağaç diktirilmiştir.
Forum’la ilgili tüm sunumlar ve görsellere yakında sayfamızdan erişebilirsiniz.