Vacature: Onderzoekscoördinator bij INC

Let op! Sluitingsdatum: 25 april 2018
Ga naar de HvA-site om te solliciteren

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) is voor het lectoraat Netwerkcultuur, onderdeel van het Kenniscentrum (CREATE-IT), van de Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie per 1 juni of 1 september 2018 op zoek naar:
Onderzoekscoördinator (0,6 fte)
De functie
De onderzoekscoördinator leidt en beheert onderzoeksprojecten van het lectoraat, onder meer het RAAK-MKB-project over digitaal publiceren waarvoor het lectoraat een succesvol subsidievoorstel heeft ingediend en dat van start gaat op 1 juni 2018. In dit project werkt het lectoraat samen met twee kunstacademies en ruim een dozijn MKB-partners uit het veld van uitgeven, vormgeving en softwareontwikkeling aan de optimalisering van het (digitale) uitgeefproces in de cultuursector. Ook speel je een voorkomende rol in andere projecten van het lectoraat, zoals over alternatieve verdienmodellen en kunstkritiek, en initieer je nieuwe projecten en schrijf je daar plannen, fondsaanvragen en begrotingen voor. Je draagt zorg voor de documentatie en administratie van projecten, bewaakt de voortgang en zorgt voor de inbedding ervan in de organisatie. Daarbij wordt ook het onderwijs betrokken. Je werkt hierbij nauw samen met de lector, de twee onderzoekers van het lectoraat en de eveneens nieuw te werven onderzoeksmedewerker.
Wij zoeken
Een ervaren projectmanager met WO werk- en denkniveau die graag aan inhoudelijke projecten werkt in de media- en cultuursector, waarbij verschillende partijen samen op een experimentele en hands-on wijze onderzoek doen. Je hebt ervaring met het schrijven en redigeren van projectplannen en subsidieaanvragen. Je bent op de hoogte van de ontwikkelingen in het vakgebied van de nieuwe media en netwerkcultuur; ervaring op gebied van digital publishing is een pre. Je kunt mensen activeren en inspireren, vindt het leuk om te organiseren, en kunt goed het overzicht bewaren in projecten die opgedeeld zijn in losse deelprojecten die zich op verschillende locaties afspelen. Je bent nauwkeurig in documentatie en administratie en beheerst zowel het Nederlands als het Engels op hoog niveau in woord en geschrift. Ten slotte heb je hart voor onderzoek en onderwijs.
De afdeling
Het Instituut voor Netwerkcultuur (INC) maakt onderdeel uit van het kenniscentrum CREATE-IT. Tot de werkzaamheden van het lectoraat behoren onderzoek, het organiseren van theoretisch onderwijs en het ontwikkelen en uitvoeren van een programma van seminars, conferenties, evenementen en publicaties ten behoeve van kennisontwikkeling en kennisoverdracht. Het lectoraat bestaat uit een team van vijf medewerkers. Daarnaast werkt het lectoraat regelmatig met (internationale) stagiair(e)s en gastonderzoekers.
CREATE-IT applied research is het kenniscentrum van de faculteit. Studenten en onderzoekers werken samen in uitdagende projecten op het gebied van media, mode en IT. Het centrum wordt gekenmerkt door een ondernemende instelling en multidisciplinaire aanpak. Het onderzoek vindt zoveel mogelijk plaats binnen de bedrijven en instellingen waarmee samengewerkt wordt, maar er zijn ook verschillende labs, waar nieuwe technologieën onderzocht worden en waar studenten (afstudeer)opdrachten uitvoeren.
Wij bieden
De werkzaamheden maken deel uit van de organieke functie Projectmanager 4. Bij deze functie hoort de loonschaal 11 (cao hbo). Het salaris bedraagt maximaal € 4.661,- bruto per maand bij een volledige aanstelling en is afhankelijk van opleiding en ervaring. Het betreft in eerste instantie een tijdelijke aanstelling voor één jaar.
De HvA heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling en een 13e maand. Daarnaast biedt de HvA (via de HvA Academie) uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden en stimuleert medewerkers om zich blijvend te professionaliseren.
Informatie
Nadere informatie: Miriam Rasch per e-mail vacatures@hva.nl (niet gebruiken om te solliciteren).
Deze vacature is gelijktijdig in- en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.
Meer informatie over de sollicitatieprocedure is te vinden op onze website WerkenbijdeHvA.
Bij de werving en selectie ter invulling van deze vacature, houden wij de HvA Sollicitatiecode aan.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.